Individuele sessies rond intimiteit en seksuaiteit

Tijdens individuele sessies rond intimiteit en seksualiteit herontdek en bevorder je je natuurlijk vermogen tot ontspannen genieten.

Al je thema’s zoals bijvoorbeeld: te snel klaarkomen, niet kunnen klaarkomen, angsten en onzekerheden kunnen wij met opstellingen en rebirthing veilig en doeltreffend oplossen.

Je ontdekt tijdens deze begeleiding

- op een veilige en respectvolle manier-

wat je natuurlijke seksualiteit is.

Je leert dieper en vrijer je lichaam te voelen en

zonder iets te 'moeten' of doel hier en nu te genieten.

Je leert dat het veilig is om angsten en onzekerheden los te laten en

je over te geven aan je levenskracht.

In afstemming met jou en volgens jouw behoefde maken wij gebruik van een combinatie van de volgende methodes:
Rebirthing (met energiewerk), lichaamswerk en massage,

Familieopstellingen, Voice Dialogue.

Zorg aub dat je voor de individuele sessie gemakkelijke kledij / sportkledij draagt; je moet vrij kunnen ademen.
Reken 2 uur voor de sessie en als het mogelijk is nog een uur rust na de sessie.
De prijs voor twee uur is: 90,-€
(voor het eerste uur 50,-€ en voor het tweede uur 40,-€ )

Bell mij voor een afspraak aub tussen 9u - 10u of na 20u30 op: 03 / 825 53 74

 

Lees hier mijn visie:

Wat is je natuurlijke seksualiteit?

Natuurlijke seksualiteit is enkel mogelijk als we afstand nemen van:

  • het konijnengedoe,
  • iets moeten of willen bewijzen - of faken,
  • beperkende ideeën en overtuigingen,
  • de emotionele ladingen die wij meedragen,
  • spanningen en verkrampingen in het lichaam.

Als we ons enkel richten op het seksuele, op de daad zelf, kunnen wij de stroom van energie, van het beste gevoel dat wij kennen, van liefde, niet waarnemen.

Wij voelen een meer of minder sterk verlangen maar het blijft horizontaal. Het wordt een ontlading, enkel tussen twee seksueel opgeladen polen.

Daarbij volgen wij onbewust de houding van de kerk: seks is laag en slecht, want zondig. Zo hebben wij geleerd dat seks en liefde twee verschillende dingen zijn, die meestal niets met elkaar gemeen hebben. Met name, liefde is edel en seks is laag en maakt ons tot zondaars.

Richten wij onze energie of aandacht echter omhoog en laten wij ons hart toe en betrekken wij het erbij, ontstaat er een kringloop tussen beide mensen en kan er een meerdimensionale communicatie plaatsvinden. Door de verbinding met het hart wordt seks liefde en heeft nu zeker twee aspecten of dimensies.

Vanaf hier begint de seksualiteit tantrisch te worden.

Door hart en seks met elkaar te verbinden komen intimiteit en seksualiteit bijeen en sluiten een heerlijk pakt. Making love is een mooie benaming voor hoe dan vrijen is: een gemeenschappelijke dans naar extase.

 

NATUURLIJKE SEKSUALITEIT - krijgt een kans als de oude structuren en patronen opgelost en losgelaten zijn.

Een tantra - workshop volgen is heel leuk en meestal een fijne ervaring die veel in je leven kan veranderen. Het risico bestaat wel dat deelnemers na de mooie ervaring terug in hun gewone patronen vallen omdat deze patronen niet zijn opgelost. Zij worden gewoon voor een moment opzij geschoven. Enkele weken na de mooie ervaring komt het oude terug want wij zitten nog altijd met de oude, onbewuste remmen en blokkades. Deze remmen en blokkades dragen we mee vanuit onze familie, want zoals het in het opstellingswerk heel duidelijk wordt: we zijn onlosmakelijk verbonden met onze familie van herkomst. Wanneer de mannen- of vrouwenlijn van je voorouders geen gelukkige seksualiteit heeft gekend is meer nodig dan gewoon iets nieuws over seksualiteit te leren. De sterke banden en de loyaliteit maken dat wij het ons niet toestaan om een betere seksualiteit te hebben dan al de mannen of vrouwen die voor ons kwamen. Wanneer er sprake is van trauma’s zoals een grootmoeder of overgrootmoeder die in het kraambed is overleden of als er seksueel misbruik is gebeurd, zijn wij in de regel heel zwaar belast. Hier helpen opstellingen en andere  methoden om van oude pijn los te komen.

Wat voor een echte inwijding in spiritualiteit en zeker in tantra nodig is, is geduld en volharding.

Energie bewust in je lichaam laten circuleren en sturen, energetische centra, chakra’s bewust activeren en verbindingen maken leer je niet binnen vijf dagen, daar heeft iedereen wat meer tijd voor nodig. Ik bedoel hiermee niet het soort energiewerk dat het van visualisatie moet hebben (je kan je voorstellen dat je iets voelt en je kan het echt voelen). Waar ik het dus over heb is de echte waarneming. Dat is enkel te bereiken door een intens lichamelijk, psychisch en emotioneel transformatieproces.

Wanneer een mens zijn balast en blokkades rond zijn seksualiteit heeft losgelaten leidt dat automatisch tot een verfijning van zijn energie en tot een verhoging van zijn gevoeligheid en dat bewerkt dat zijn orgasmes krachtiger en meer omvattend zijn; zij schuiven stap voor stap op naar het energieniveau van een satori.

Seks is net zoals alle andere gewaarwordingen, een kosmische energy-happening, een energetisch gebeuren en daarmee intrinsiek neutraal.

Alles wat er aan oordelen over seks bestaat, komt van mensen. Dit zien wij in familieopstellingen met een thema rond seksualiteit en religie: de representant voor het ‘Leven’ het ‘Zijn’ of het ‘Absolute’ voelen keer op keer duidelijk aan dat een gelukkige seksualiteit helemaal niet in tegenspraak is met ‘Het Leven’ of ‘Het absolute’.

Het toelaten van erotiek en de opwinding die ermee samen gaat kan een deur naar de hemel, naar extase en verstilling worden als de voelende mens dat toestaat. Dat lukt enkel als alle ideeën of denkmodellen losgelaten zijn die seks anders dan goddelijk zien.

Neem een moment om er van bewust te worden dat je ouders moesten vrijen om je leven mogelijk te maken. Stel, je zou kunnen voelen hoe dat was: Was het een feest of was het eerder ‘iets vies, dat in de slaapkamer ‘gebeurt’?’

Wat zou het voor jouw levensgevoel en voor je eigen seksbeleving betekenen als het een echt feest was waarbij beiden volop hebben genoten?

- En als je vindt dat het bij jou een feest had moeten zijn, ben jij dan bereid om het nodige bewustwordingswerk te doen om er bij het verwekken van je eigen kinderen een feest van te kunnen maken?

Wat zouden de consequenties hiervan voor jou kunnen zijn? Dat je bv altijd op een voor jou fantastische manier je seksualiteit beleeft? Is dat opkomen voor jezelf?

 

Visie

Methodiek

Data & inschrijving

Interview